اسکیمر
سالیان بسیار زیادی است که بانک ها تاسیس شده اند و مردم برای اینکه بتوانند از مال و اموال خود محافظت کنند آنان را در بانک ها قرار می دهند و بانک ها هم به بهترین شکل از آنان حفاظت می کنند و به نوعی امین مردم به حساب می آیند. با اینکه امروزه تمامی کارت های بانکی مجهز به تراشه های ضد سرقت شده اند اما باز هم ممکن است در صورت انجام یک اشتباه، اسکیمر کارت صورت گیرد و و افراد را با مشکلات زیادی روبرو کند.
در شرایط امروزی که همگی افراد از کارتخوان ها و خودپردازها استفاده می کنند بهترین راه این است که از شیوه های کلاهبرداری امروزی با خبر باشند تا در دام کلاهبرداران نیفتند. در ادامه قصد داریم شما را با اسکیمر آشنا کنیم پس همراه ما در مجله حقوقی سارا حدیدی باشید.
اسکیمر چیست
امروزه به علت اینکه اکثریت افراد از کارت های بانکی استفاده می کنند و کارتخوان های سیار نیز بسیار در میان مردم رونق پیدا کرده است پس ممکن است افرادی در این میان وجود داشته باشند که بخواهند از روش های جدید شروع به کلاهبرداری از مردم کنند. اسکیمر گجت و تراشه های مخرب و کوچکی هستند که در کارتخوان های قانونی پنهان می شوند و داده ها را از هر شخصی که کارت های خود بر روی کارت خوان می کشد جمع آوری می کنند. بعد از شناسایی کارت، اسکیمر شروع می کند به تجزیه و تحلیل کردن و به زبان ساده جرعه جرعه شیره کارت را می کشد و تمامی داده و اطلاعات آن را استخراج می کند.
پس از انجام این مراحل، حال نوبت به فردی می رسد که این دستگاه را جاسازی کرده است و او با برداشتن اسکیمر از روی دستگاه می تواند از اطلاعات بدست آمده کارتی برای خود شبیه سازی کند یا شروع به کلاهبرداری کند. نکته ترسناک اینجاست که این نوع قطعات هیچ گاه خود را نشان نمی دهند و هیچ گونه اختلالاتی در خودپرداز و دستگاه های کارتخوان به وجود نمی آورند به طوری که شما به هیچ وجه نمی توانید از وجود آنان باخبر شوید.
اسکیمینگ (تعریف اسکیمر) به معنای این است که شخصی با استفاده از قطعه سخت افزاری به نام اسکیمر شروع به کلاهبرداری از مردم می کند به این صورت که با نصب این قطعه بر روی دستگاه های مختلف اطلاعات هر گونه کارتی را بدست می آورد کپی و درون خود ذخیره سازی می کند.
اسکیمر کارت بانکی جعلی چیست
اسکیمر در عابر بانک بدین صورت است که از آنجایی که وارد شدن به خودپردازها عملی بسیار دشوار است کاهبرداران قطعه مخرب را بر روی کارت ها بانکی قرار می دهند گاهی هم بر خود کارتخوان های مختلف جاسازی می کنند. اغلب اوقات، مهاجمان همچنین یک دوربین مخفی را در جایی در مجاورت قرار می دهند تا شماره شناسایی شخصی یا پین هایی را که برای دسترسی به حساب ها استفاده می شود، ثبت کنند.
دوربین ممکن است در کارتخوان، در بالای دستگاه خودپرداز یا حتی در سقف نصب شده باشد. برخی از مجرمان تا آنجایی پیش می روند که پدهای پین جعلی را روی صفحه کلیدهای واقعی نصب می کنند تا مستقیماً پین را بگیرند و دیگر نیازی به دوربین نداشته باشند. سارقان بیشتر با فناوری پیشرفته حتی ممکن است صفحه کلید جدیدی را برای دستگاهی که برای ضبط اعداد پین از آن استفاده کند، به صورت سه بعدی چاپ کنند.
اسکیمرهای کارت معمولاً با سخت افزار اصلی دستگاه هایی که به آنها متصل هستند ترکیب می شوند، بنابراین تشخیص آنها دشوار است. با راه های کلاهبرداری که امروزه به وجود آمده است ایده اسکیمر یکی از جالب ترین روش های ممکن است البته که این ایده بسیار برای بانک ها نیز خطرناک است و اطلاعات آنان را نیز تهدید می کند.
اسکیمینگ
خوشبختانه در این مورد در کشورها سریعا اثرات خود را از دست داد زیرا افراد با هوشیاری بیشتری امروزه خرید های اعتباری خود را انجام می دهند و تنها از عابر بانک هایی استفاده می کنند که معتبر باشد و منجر به از دست رفتن اطلاعات آنان نشود. یکی از روش هایی که امروزه بانک ها و مکان های حفاظتی برای جلوگیری از این نوع جرم استفاده کرده اند استفاده از آنتی اسکیمر (Anti Skimmer) است. با استفاده از این ضد اسکیمر تا حدودی جلوی بسیاری از کلاهبرداری ها از این روش گرفته است.
اگر بخواهیم براساس مفاد و مواد جرایم رایانه ای مجازات این جرم را بیان کنیم باید به ماده 13 اشاره کرد که تعریف می گوید: هرکس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا یکصد میلیون (100.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
تشخیص کارت اسکیمری
برای اینکه شما بتوانید یک کارت اسکیمری را تشخیص دهید بهتر است از بازرسی بصری استفاده کنید به این صورت که بازرسی های بصری موارد خاص خود را دارد بدین صورت که آیا کارتخوان به نظر می رسد که در حالت عادی است، یا کمی کج یا خارج از مرکز است؟ افرادی که یک اسکیمر کارتی نصب می کنند، اغلب مجبورند قسمت هایی از دستگاه خودپرداز یا پمپ سوخت را برای وارد کردن دستگاه اسکیمر باز کنند.
این مورد می تواند باعث شکستن مهر و موم پمپ بنزین یا بیرون زدگی کارتخوان کمی بیشتر از حد معمول شود. آنها همچنین ممکن است مجبور شوند نوارهای امنیتی خاصی را با شماره سریال حذف کنند تا اسکیمر را وارد کنند. بررسی کنید که آیا اینها به نظر دستکاری شده اند یا خیر!!
بعد از بازرسی بصری بهترین راه تشخیص دیگر این است که شما به صورت فیزیکی دستگاهی که می خواهید از آن استفاده کنید را به صورت کامل بازرسی کنید مثلا حتما دقت کنید که کارتی که می خواهید وارد دستگاه کنید درگاه آن کاملا سالم است و هیچ گونه خرابی در آن مشاهده نمی کنید یا اینکه در مکانی که شما می خواهید رمز خود را وارد کنید احساس خاص و عجیبی ندارید؟! توانایی شناسایی اسکیمر کارت اعتباری برای اطمینان از اینکه اطلاعات کارت اعتباری شما به خطر نیفتد بسیار مفید است.
در آخر باید به این نکته متذکر شویم که حتما حتما از مکان های معتبر خرید کنید و قبل از خرید تمامی نکات ایمنی را در نظر بگیرید تا بعدا با مشکلی جبران ناپذیر روبرو نشوید و هرگاه هم احساس کردید که در دام کلاهبردان افتاده اید می توانید با تماس با بانک خود حساب خود را مسدود یا کارت بانکی خود را بسوزانید.
بدون دیدگاه