تروریسم سایبری یا سایبراروریسم چیست

تروریسم سایبری

شاید از گوشه و کناره های این دنیای دیجیتالی نام تروریسم سایبری را شنیده باشید و دقیقا ندانید این لقب را به چه کسانی می دهند و کار آنان چیست؟ سایبر تروریسم در تمامی کشورها وجود دارد و دارای انگیزه و اهداف مختلفی هستند از این رو ما سعی داریم با شما درباره تروریسم سایبری و تعریف آن صحبت کنیم پس با ما تا آخر این مطلب همراه باشید.

تعریف سایبر تروریسم

تروریسم سایبری به مجموعه عملیاتی گفته می شود که با اهداف معمولا سیاسی برنامه ریزی می شوند و برنامه و داده های سازمان های مهم و اساسی را با مشکل روبرو می کنند. در حالی که ما به شنیدن حملات سایبری عادت کرده ایم، تروریسم سایبری نوع دیگری از نگرانی را القا می کند. هکرهای رایانه ای مدت ها است که برای دستیابی به اطلاعات طبقه بندی شده برای منافع مالی تلاش کرده اند.

 

تروریسم سایبری

 

به این معنی که تروریست ها نیز می توانند همین کار را انجام دهند. مجرمان اینترنتی به طور معمول از اینترنت برای انجام دادن عملیات خود، آموزش تروریست های دیگر و برنامه ریزی حملات تروریستی استفاده می کنند. ایده و انگیزه اصلی تروریسم سایبری هک کردن سرورهای دولتی یا خصوصی برای دسترسی به اطلاعات حساس برای استفاده در فعالیت های تروریستی است. با این حال، در حال حاضر هیچ تعریف پذیرفته شده جهانی از تروریسم سایبری وجود ندارد.

آشنایی با نمونه های تروریسم سایبری

اعمال تروریستی سایبری می‌تواند از طریق سرورهای رایانه، دستگاه‌ها و شبکه‌های قابل مشاهده از طریق اینترنت عمومی و همچنین علیه شبکه‌های دولتی امن یا سایر شبکه‌های محدود انجام شود. نمونه هایی از تروریسم سایبری شامل موارد زیر است:

  • معرفی ویروس ها به شبکه های داده، آسیب پذیری بیشتر.
  • هک سرورها برای ایجاد اختلال در ارتباطات و سرقت اطلاعات حساس.
  • مخدوش کردن وب سایت ها و غیرقابل دسترس کردن آنها برای عموم و در نتیجه ایجاد مزاحمت و زیان مالی.
  • هک پلتفرم های ارتباطی برای رهگیری یا توقف ارتباطات و ایجاد تهدیدات تروریستی با استفاده از اینترنت.
  • حمله به مؤسسات مالی برای انتقال پول و ایجاد رعب و وحشت
  • اختلال در وب‌سایت ‌های اصلی برای ایجاد ناراحتی عمومی یا توقف ترافیک به وب‌سایت ‌های حاوی محتوایی که هکرها با آن مخالف هستند
  • دسترسی غیرمجاز به سیگنال های کنترل کننده فناوری نظامی که موجب غیرفعال یا تغییر در سیگنال ها می شوند و …

این موارد تنها نمونه هایی از عملیات سایبر تروریسم هستند که می توانند انجام دهند، انجام هر کدام از عوامل مخرب سایبری موجب خسارات جبران ناپذیری می شود.
آشنایی با نمونه های تاریخی سایبر تروریسم

تقریبا بین سال های 2018 تا 2019 مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی 90 حمله سایبری را شناسایی کرد که سازمان‌ های دولتی، شرکت‌های دفاعی و فناوری پیشرفته و همچنین جرایم اقتصادی با خسارت بیش از هزاران میلیارد دلار را هدف قرار دادند. نمونه های تاریخی تروریسم سایبری (تاریخچه سایبر تروریسم) شامل:

  1. در سال ‌های 2019 و 2020، وزارت دادگستری آمریکا (DOJ) شرکت فناوری هوآوی چین را به جرایم سایبری از کلاهبرداری بانکی گرفته تا ممانعت از اجرای عدالت و توطئه برای سرقت اسرار تجاری متهم کرد.
  2. در سال 2014، هکتیویست‌ ها در روسیه ظاهراً یک حمله DoS توزیع شده را انجام دادند که اینترنت اوکراین را مختل کردند و شورشیان طرفدار روسیه را قادر ساخت تا کنترل Crimea را در دست بگیرند.
  3. در سال 2018، وزارت دادگستری 12 افسر اطلاعاتی روسیه را به دلیل انجام حملات سایبری در مقیاس بزرگ علیه حزب دموکرات قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 متهم کرد و …

 

نمونه های تروریسم سایبری

 

به طور کلی اگر بخواهیم حساب کنیم اهمیت سایبر تروریسم در ایران بسیار زیاد و حائز اهمیت است و اکثریت سازمان ها سعی دارند منافذ امنیتی خود را پوشش دهند و مانع از دست رفتن داده و اطلاعات مهم خود شوند.

خطر تروریسم سایبری چقدر بزرگ است؟

از آنجایی که سایبر تروریسم ها اغلب به صورت مجازی دست به کارهای مجرمانه می زنند به همین خاطر کمتر افرادی از وجود آنان با خبر هستند و همین عامل باعث می شود که کلاهبرداری های سایبری و کارهای مجرمانه بیشتری در سراسر جهان اتفاق بیفتد. با تغییر مداوم و امروزی به سمت خدمات آنلاین برای کاهش هزینه ها و بهبود کارایی، و پیشرفت های مستمر در فضای مجازی، راه های فزاینده ای برای به خطر افتادن سیستم های فناوری اطلاعات وجود دارد و تروریسم های سایبری از این موقعیت ها به بهترین شکل می توانند استفاده کنند..

چگونه در برابر تروریسم سایبری از خود دفاع کنیم؟

اصلی ترین کلید مقابله (پیشگیری تروریسم سایبری) با تهدید سایبرتروریسم، اجرای اقدامات گسترده امنیت سایبری و هوشیاری است. در سطح شرکت‌ها، کسب‌وکار ها باید اطمینان حاصل کنند که همه دستگاه هایی که به اینترنت متصل هستند به درستی ایمن شده اند و از طریق شبکه ‌های عمومی غیرقابل دسترس هستند.

برای محافظت در برابر باج‌افزارها و حملات مشابه، سازمان‌ ها باید مرتباً از سیستم‌ها، نسخه پشتیبان تهیه کنند. از فایروال ها، نرم افزار آنتی ویروس و ضد بدافزار استفاده کنید. و تکنیک های نظارت مستمر را همیشه در نظر داشته باشید. شرکت ها همچنین باید سیاست های امنیتی فناوری اطلاعات را برای محافظت از داده های تجاری توسعه دهند.

 

خطر تروریسم سایبری
امنیت سایبری

این امر شامل محدود کردن دسترسی به داده ‌های حساس و اجرای گذرواژه ‌ها و رویه ‌های احراز هویت، مانند احراز هویت دو مرحله‌ای یا احراز هویت چند عاملی است. نکته ای که وجود دارد این است که همیشه از رمزهای عبور قوی استفاده کنید – نرم افزاری وجود دارد که می تواند هزاران رمز عبور را در چند ثانیه حدس بزند، بنابراین یک رمز عبور پیچیده برابر با یک رمز عبور قوی است.

دستگاه های خود را بروز کنید – سیستم عامل ها و برنامه های موجود در دستگاه هایی که استفاده می کنید باید همه بروز شوند. این بروزرسانی ها آخرین اصلاحات امنیتی را نصب می کنند.

اخبار جرایم سایبری و رایانه ای را دنبال کنید

از اخبار سایبری و هشدارهای دولتی باخبر باشید دانستن آخرین تهدیدها به شما کمک می کند تا برای اقدامات بالقوه تروریستی آماده شوید. فرهنگ آگاهی سایبری ایجاد کنید – همه کارکنان باید فعالانه در آموزش امنیت سایبری شرکت کنند و در آموزش های منظم شرکت کنند. همیشه بر اهمیت هوشیار ماندن تاکید کنید و مراقب هر چیز مشکوکی باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *