درآمد وکیل: یکی از مشاغلی که بسیار امروزه پر طرفدار است و بسیاری از افراد را به خود جذب کرده، شغل وکالت است. برخی افراد بسیار به این شغل علاقه دارند و از طرفی کنجکاو هستند که درآمد یک وکیل چقدر است؟ و پیشرفت کاری آن تا چه اندازه ای است؟ از این رو ما در این مقاله مطالبی را برای شما گردآوری کرده ایم که می توانند پاسخگوی این سوالات باشند.
درآمد وکیل
به طور معمول در درآمد یک وکیل شایعات بسیاری وجود دارد و البته که برخی از این شایعات واقعیت دارند و ما می خواهیم از میان این همه حرفا و شایعات واقعیت را دریابیم.
به طور کلی اگر بخواهیم حساب کنیم حقوق و درآمد یک وکیلی به مسائل مختلفی بستگی دارد، مثلا درآمد وکیل پایه یک دادگستری را می توان تا حد معمول حدس زد. وکیل پایه یک دادگستری اگر به صورت کارمند در دادگستری مشغول باشد به طور متوسط دریافتی تو میانگین 15 تا 40 میلیون تومان است؛ این مبلغ ممکن است اگر فرد به صورت فردی و جدا کار کند کاملا متغیر است.
اگر شما دوست داشته باشید به یک وکیل تبدیل شوید باید رشته و فقه مربوطه را دنبال کنید، تا با تلاش های خود بتوانید در دوره های وکالت شرکت کنید و کارآموز شوید. در چند سال اخیر از طرف نهادهای مختلف آزمون وکالت و قبول کردن کارآموز انجام شده است.
لازم به ذکر است که تمامی وکلایی که برای خود دفتر شخصی دارند می توانند با قبول کردن پرونده های مختلف درآمد خود را افزایش دهند، و همانطور که پیش تر گفتیم درآمد وکیل کاملا به خودش بستگی دارد. درآمد کارآموزان وکالت (درآمد کارآموز وکالت) هم بر همین مبنا است، تمامی کارهایی که آنان انجام می دهند باعث افزایش حقوق آنان می شود.
تعیین کننده درآمد وکیل کدام موارد است؟
آنطور که به نظر می رسد حقوق یک وکیل (درآمد وکالت) را معیارهای مختلفی مشخص می کند که به چه صورت باشد. درآمد هر وکیل با وکیل دیگر متفاوت است و هر وکیلی براساس معیارهای مشخصی دریافتی خود را دارد. اگر موافق باشید با یکدیگر این معیارهای تعیین کننده حقوق وکلا را مورد بررسی قرار دهیم که عبارتند از:
سابقه وکالت
مهم ترین معیاری که هر فردی در نظر می گیرد این است که آیا وکیلی که می خواهد انتخاب کند دارای سابقه کاری موفقی است یا خیر. پس با این تفاسیر سابقه وکیل می تواند یکی از عواملی باشد که تعین کننده درآمد آن به حساب می آید.
متخصص بودن در کار خود
اگر دیده باشید در مراکز مختلف وکلای مختلفی حضور دارند؛ به طور مثال در حوزه خانواده وکلای مختص به حوزه خانواده فعالیت دارند. وقتی هر شخصی در حوزه که حضور دارد متخصص شود می تواند تمامی زیر و بم کار را یاد بگیرد و به عنوان یک حرفه ای (متخصص) عمل کند. همچنین علاوه بر متخصص شدن می تواند عزت نفس بیشتری را بدست آورد.
مشخص بودن دفتر وکالت و شهر سکونت
شهری که وکیل در آن دفتر دارد نیز یکی از تعیین کننده های درآمد وکیل است. شهرهای اصلی به خاطر داشتن جمعیت بالاتر، پرونده های بیشتری نیز دارند. بنابراین وکلایی که در کلان شهرها حضور دارند می توانند درآمد بالاتری نسبت به دیگر وکلا داشته باشند.
اگر نیاز به وکیل جرایم رایانه ای دارید، می توانید مطلب وکیل جرایم رایانه ای را مطالعه نمایید.
شهرت وکیل
مورد دیگری که موجب بالا رفتن درآمد یک وکیل می شود این است که شما چه سابقه موفقی دارید که موجب شهرت یک وکیل می شود. هرچه شهرت بیشتر باشد، مشتریان بیشتری را جذب خود می کند.
فعال بودن در فضای مجازی
امروزه دیگر همانطور که می دانید فضای مجازی رونق بسیاری دارد که بسیاری افراد نیز در آن حضور دارند. و هر فردی سوالی داشته باشد می تواند به راحتی به پاسخ سوال خود برسد. می توان گفت اگر اکثریت افراد توانسته اند در همین فضای مجازی افراد مورد نیاز خود را پیدا کنند.
درآمد ماهیانه یک وکیل
همانطور که پیش تر گفتیم درآمد ماهیانه وکیل به موارد مختلفی مرتبط است؛ درآمد یک وکیل در ماه معمولا به میزان پرونده هایی مرتبط است که قبول می کند و حق الوکاله دریافت می کند. البته که ما نیز باز نیز براساس این معیار نیز نمی توانیم مبلغ دقیق دریافتی یک وکیل را ارزیابی کنیم.
اما این نکته را می توانیم بگوییم که هر چه یک وکیل در پرونده های بیشتری موفق شود حتی اگر درآمد بالایی نتواند از آن کسب کند، باز نیز می تواند شهرت بالایی برای خود بدست بیاورد. سوالی که ممکن است برای افراد به وجود بیاید این است که آیا درآمد وکیل زن (درآمد یک وکیل زن) بالاتر است یا وکیل مرد؟!
برای پاسخ این سوال باید بگوییم که طی چند سال اخیر وکلای خانم توانسته اند موفقیت های بسیاری در حوزه های مختلف بدست بیاورند و ما به نوعی نمی توانیم تبعیضی از نظر درآمد میان این دو قائل شویم. حال که تا اینجای کار آمده ایم اجازه دهید کمی شما را با مزایا و معایب یک وکیل آشنا کنیم.
آشنایی با مزایا و معایب یک وکیل
تمامی شغل مزایا و معایبی دارند که شغل وکالت نیز از این قاعده مستثنی نیست. ابتدا به سراغ مزایای شغل وکالت و درآمد وکیل می رویم که عبارتند از:
- داشتن جایگاه ویژه در جامعه اجتماعی
- شان و منزلت بالا
- عدم نیاز به سرمایه اولیه و داشتن دفاتر رسمی
- درآمد خوب
- رشد کردن در جامعه و کمک به پیشرفت افراد
- محدودیت های اندک نسبت به دیگر مشاغل و …
معایب شغل وکالت عبارتند از:
- برخورد نامناسب برخی موکلین
- استرس بالا
- توقع بالای افراد
- بازار کار پر تلاطم
- کار زیاد
- طولانی بودن پروسه حل پرونده و …
کلام آخر
به آخر مقاله درآمد وکیل وب سایت سارا حدیدی رسیده ایم بهتر است بدانیم که تمامی وکلا در کشورمان بسیار زحمت می کشند تا بتوانند بهترین اتفاقات را برای افراد پیش ببرند. برخی از وکلا هستند که در شرکت های دولتی کار می کنند و برخی دیگر در شرکت های خصوصی، البته که این مورد تنها بخشی از موارد تعیین کننده درآمد است.
مهم ترین اصلی که درآمد وکلا را تعیین می کند، میزان پذیرش پرونده های مختلف است. در آخر امیدواریم توانسته باشیم در این مقاله به سوالات شما پاسخ داده باشیم و شما از درآمد یک وکیل آگاهی داشته باشید، تا بتوانید بهترین انتخاب را برای خود انتخاب کنید.
بدون دیدگاه